Boost jeproduct reviews
met de Bol.com AutoResponder

Automatiseer je Bol.com review verzoeken en rank hoger en verkoop meer!

Meer product reviews= meer sales

Je doet het zelf waarschijnlijk ook. Voordat je een product online koopt eerst kijken naar de reviews. Hoeveel het er zijn, en wat ze over het product zeggen. Bijna iedereen doet het.

Consumenten zijn namelijk op zoek naar bevestiging. Ze willen overtuigd worden of ze de beste keuze maken. Onderzoek wijst namelijk uit dat 61% van de consumenten eerst de reviews leest voordat zij een beslissing neemt binnen het aankoopproces.

Een paar statistieken:

  • 50 of meer reviews per product resulteren in ten minste een stijging van 4% van het conversiepercentage.
  • Reviews van andere consumenten worden aanzienlijk meer vertrouwd (bijna 12 keer meer) dan beschrijvingen die afkomstig zijn van de leverancier.
  • Reviews resulteren in gemiddeld 18% hogere sales.
0 %
SALESBOOST DOOR REVIEWS

100% automatisch
dus bespaart je tijd

De Bol.com AutoResponder automatiseert volledig het proces van het sturen van e-mails aan klanten met een product review verzoek.

Dit bespaart jou veel saai en handmatig werk en daarmee kostbare tijd. Het levert je meer en een constantere stroom van product reviews op.

Wat is en doet deBol.com AutoResponderprecies?

Windows Portable App

De Bol.com AutoResponder is een lichtgewicht Windows Portable app. Een Portable App is een app die geen installatieprogramma gebruikt. Alle bestanden die nodig zijn om de app uit te voeren bevinden zich in een enkele map, die je overal op je computer neer kunt zetten. Als je de map verplaatst, werkt de app nog steeds hetzelfde.

Op basis van de Bol.com Retailer API v3

De AutoResponder is robuust opgebouwd en maakt gebruik van de officiële Bol.com Retailer API versie 3. Deze API bestaat uit een set van instrumenten, beschikbaar gesteld door Bol.com, die externe verkopers in staat stelt om hun eigen systemen aan Bol.com te koppelen. De AutoResponder is volledig compliant met de Gebruiksvoorwaarden van de Bol.com Retailer API.

Controleert elke 15 minuten op nieuwe orders

Elk kwartier controleert de AutoResponder of er nieuwe bestellingen zijn, en zo ja dan worden deze toegevoegd aan de database. Vanuit de AutoResponder kun je eenvoudig zien welke bestellingen de AutoResponder al heeft 'opgepikt' en voor welke bestelling al wel of niet een e-mail is verstuurd.

Maakt gebruik van je eigen mailbox

In de AutoResponder kun je jouw eigen SMTP-mailserver instellen. Hierdoor worden de e-mails vanuit jouw eigen e-mailadres verstuurd. Ook is het mogelijk om één of meerdere BCC e-mailadressen in te stellen, zodat je van elk verstuurd mailtje zelf ook een kopietje ontvangt. Zo kun je eenvoudig in de gaten houden of de AutoResponder nog goed werkt.

Eén generiek mail-sjabloon voor al je EANs, óf elke EAN zijn eigen

Je kunt er voor kiezen om één generiek mail-sjabloon te gebruiken voor alle verschillende producten (EANs) die je verkoopt. Of configureer per EAN een individueel mail-sjabloon. Liever een combinatie? Dat kan ook. Voor elke bestelling kijkt de AutoResponder dan of er een specifiek mail-sjabloon voor die EAN is. Zo ja, dan wordt die gebruikt. Is dat niet het geval, dan pakt de AutoResponder het generieke sjabloon.

7 slimme automatische velden

Er zijn 7 verschillende automatische velden die je kunt gebruiken in het Subject- of Body-veld van de e-mail. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de voor- en achternaam van de klant, het bestelnummer en de productnaam. Zie voor de volledige lijst van automatische velden verderop op deze pagina. Deze slimme velden stellen je in staat om desgewenst één generiek mail-sjabloon te hanteren voor al je EANs (lees ook het onderdeel hierboven), terwijl de e-mail tóch nog persoonlijk over komt.

Per mail-sjabloon instelbaar wanneer deze verstuurd moet worden

Voor elk mail-sjabloon kun je in de AutoResponder instellen na hoeveel dagen dit bericht verstuurd moet worden. De AutoResponder begint te tellen vanaf de datum van de 'Uiterste leverdatum' die je in je verkoopaccount bij een bestelling kunt terugvinden. In de praktijk staat deze datum gelijk aan de bezorgdatum. De e-mails worden dagelijks rond 10.00 uur 's ochtends verstuurd.

Kan overweg met HTML in de mailbody

De e-mailbody ondersteunt het gebruik van HTML. Hierdoor is het mogelijk om je tekst van opmaak te voorzien. Ook kun je hierdoor bijvoorbeeld je logo toevoegen of een hyperlink. Bijvoorbeeld een link direct naar de 'Schrijf een review' van het product op de bol.com website (tip!).

Alleen maar voordelen?

Er zijn een paar aandachtspunten. Zo moet de computer waarop de AutoResponder draait altijd aan staan, anders werkt de AutoResponder niet goed. Een prima oplossing hiervoor is het runnen van de AutoResponder vanaf een zogenaamde Virtual Private Server (VPS) met Windows besturingssysteem. Al voor zo'n € 5,- per maand heb je een prima VPS-omgeving waar je met een remote desktop verbinding vanaf elke gewenste locatie bij kunt. Het inrichten is eenvoudig en vereist geen kennis van hosting. Google maar eens op 'Windows VPS'.

Een ander beperking is dat de AutoResponder om kan gaan met slechts één EAN per bestelling. Als een klant bijvoorbeeld in één bestelling zowel een paraplu als een regenjas bij jou koopt, dan stuurt de AutoResponder één mail die uit gaat van óf de paraplu óf de regenjas (de eerste bestelregel die de Bol.com API retourneert).

Een laatste beperking is dat de AutoResponder maar één e-mail per bestelling kan versturen. Dit hebben we bewust zo gedaan om te voorkomen dat klanten overspoeld worden met mailtjes.

7 automatische velden

Wat zijnde kleine lettertjes...?